Wat zijn de horloge trends van het voorjaar?

Het duurt niet lang meer of het voorjaar staat alweer op de stoep en zo ook allerlei nieuwe trends op het gebied van mode en van sieraden, zoals horloges. Er zijn trends die heel het jaar doorzetten, maar we zien komend voorjaar ook een paar nieuwe trends opduiken. Ben jij benieuwd naar welke dit zijn? Wij vertellen je er meer over in dit artikel, lees dus gauw verder!

Grote horloges

We gaan komend voorjaar weer veel robuuste horloges zien. Hiermee bedoelen we horloges met grote uurwerken, knoppen en aparte stijlen. Denk bijvoorbeeld aan een karakteristiek vierkant Bell & Ross horloge. Dit zijn relatief eenvoudige designs, maar de mechanische complexiteit is enorm! Het is dan ook een echte eye catcher om te zien.

Mesh bandjes

Deze trend was al even aanwezig en gaan we zeker komende tijd ook zien: de mesh bandjes. Dit zijn stalen bandjes in de kleuren goud, zilver of rose. Dit geeft een elegante en frisse uitstraling en is daarom ook ideaal om te combineren met zomerkleding. De klokjes van de horloges zijn vaak in dezelfde kleur of andere kleuren. Zo kun je het horloge zo opvallend maken als dat je zelf wilt.

Smart watch

We gaan ook veel horloges zien met allerlei extra functies. De meest bekende variant is de smart watch. Deze is verkrijgbaar van verschillende merken met ieder een ander design en specifieke functies. Dit horloge is ideaal voor de multitaskers onder ons! Je kunt er het weer op bekijken, mee bellen en je stappen tellen. Zo kun je dit horloge dus eigenlijk altijd omhouden.

Minimalisme

Hoewel we dus veel opvallende horloges gaan zien, hoeven de mensen die hier niet zo van houden niet te vrezen. Er zullen nog steeds veel horloges te zien zijn die vallen binnen de minimalisme trend. Denk bijvoorbeeld aan een simpel leren bandje met een klein uurwerk, zonder extra wijzers en functies.