matras 90 x 200

Waar wasbare luiers kopen?

Wasbare luiers kopen kun je in veel verschillende winkels, zowel online als fysiek. Door heel Nederland zitten winkels waar je terecht kunt om advies te vragen over verschillende soorten en maten met diverse prijskaartjes. Ook hebben veel wasbare luiers kopen nu veel kleurtjes en dessins met schattige figuren zodat je baby op een hete zomerdag gewoon daarin kan zitten, en er ook nog leuk uit ziet. Het maakt vaak de hele ervaring van het aan- en uitdoen van de luier wat aangenamer als er wat afleiding bij komt kijken. Baby’s vinden veel dingen fascinerend om naar te kijken omdat ze vaak nog niet veel hebben gezien en er nog een hoop te ontdekken valt. Wanneer je de omgeving waarin de baby zich bevindt kleurrijker maakt met interessante vormen worden ze meer geprikkeld. Dit is erg belangrijk voor de ontwikkeling en gebeurt minder snel wanneer er alleen beige wordt gebruikt.

Sneller zindelijk met wasbare luiers kopen

Veel herbruikbare luiers worden geadverteerd met dat ze snel vocht opnemen zodat de baby geen last heeft en het makkelijker is met het verschonen. Toch is het beter om wasbare luiers kopen omdat de baby hier het vocht voelt zitten wat een onaangenaam gevoel geeft, wanneer ze dan wat ouder worden kunnen ze dat gevoel zat worden waardoor ze dus sneller zindelijk worden. Ook hangt dit sterk af van het kind, want de een wordt sneller zindelijk dan de ander. Niet alleen zijn wasbare luiers kopen goed voor de zindelijkheid van je kind, maar je kunt ze bijvoorbeeld ook tweedehands kopen of hergebruiken voor een ander kind. Aangezien luiers erg duur zijn en er veel mensen zijn die het niet breed hebben is dit ook de perfecte manier om iemand anders te helpen. Veel mensen zijn op zoek naar herbruikbare luiers en zo heb jij je geld weer terug.  

De luier als bescherming

Als volwassenen dragen we ondergoed om onszelf te beschermen, voor baby’s dit natuurlijk ook essentieel om te doen. Vooral omdat ze zo jong en kwetsbaar zijn is het belangrijk om ze goed te beschermen tegen infecties en ziektes. Maar niet alleen dit, wanneer je kind begint met lopen of kruipen kan het zijn dat hij omvalt. De luier kan daar ook bij dienen als bescherming omdat het letterlijk een kussentje is. Door wasbare luiers kopen voorkom je gemakkelijker ongelukken en eventuele wonden of botbreuken. Dat scheelt weer een bezoek aan de huisarts of eerste hulp. Hoewel je je kind altijd in de gaten hebt kan zo’n dikke luier wel echt van pas komen.

Comfort is het belangrijkste

Het idee van jarenlang met een plastic zak rondlopen die tegen je huid aan schuurt is geen prettig idee. Niet alleen zit het oncomfortabel, maar er zitten ook chemicaliën in wat niet goed is voor de huid. Daarom zijn wasbare luiers kopen van bijvoorbeeld katoen de beste optie als het gaat om draagcomfort. Ook de temperatuur in een plastic luier kan erg oplopen omdat het niet goed kan ademen, dit kan ook weer voor veel problemen zorgen die je liever 

wilt vermijden. Waarom zou je de baby plastic laten dragen als je dat zelf ook niet doet?