Natuurlijke gezichtsverzorging voor een stalende huid!

Wil je een stralende huid? Dan is het absoluut aan te raden om natuurlijke gezichtsverzorging te gebruiken. Deze producten bevatten geen parabenen, sulfaten, minerale oliën, paraffine, geur- en kleurstoffen en zijn veel beter voor je huid. Gebruik je namelijk producten waar wel kunstmatige stoffen in zitten, dan kan het zo zijn dat je huid er slecht op reageert. Dus als je goed voor je huid wil zijn, kun je het beter op safe spelen en voor natuurlijke gezichtsverzorging kiezen.

Welke natuurlijke gezichtsverzorging moet ik in huis hebben?

Tegenwoordig bestaan er heel veel verschillende soorten natuurlijke gezichtsverzorging, maar wat heb je nou eigenlijk echt nodig? Laten we daarom eerst beginnen met de absolute basics. Het is belangrijk dat je je huid iedere ochtend en avond reinigt. In de avond haal je niet alleen alle make-up eraf, maar ook onzichtbaar vuil door onder andere luchtvervuiling. In de ochtend is het belangrijk omdat je tijdens je slaap ook veel bacteriën verzamelt op je gezicht. Dit schoonmaken doe je met reinigingsgel of reinigingslotion. Na het reinigen breng je een toner aan om de pH-waarde van je huid te balanceren. Hier overheen breng je een verzorgende crème aan.

Als je huid iets extra’s nodig heeft

Kan je huid wel een oppepper tussendoor gebruiken? Dan kun je ook een tot twee keer per week een verzorgend gezichtsmaskertje aanbrengen. Dit voedt de huid en maakt je gezicht zijdezacht. Dit masker laat je 15 minuten zitten en spoel je daarna weer af. Als je veel last van onzuiverheden hebt, dan kun je ook voor een reinigend gezichtsmasker of een peeling gaan. Deze trekt al het vuil uit de poriën en zorgt ervoor dat je huid een soort reset krijgt. Houd er rekening mee dat je huid soms ietwat gevoeliger kan zijn na gebruik van een peeling of reinigend masker. Gebruik het dus niet te vaak, zeker niet als je een droge huid hebt.