Vuurwerk kopen Rotterdam en omgeving

Zoals je weet wordt er in Nederland elk jaar rond oud en nieuw vuurwerk afgestoken. Vaak hoor je vanuit je woonkamer al enkele knallen voordat het twaalf uur is. Kinderen kunnen vaak niet lang genoeg wachten totdat ze de straat op kunnen om vuurwerk af te gaan steken. Daarom hoor je al enkele weken of dagen voordat het oud en nieuw is knallen in de wijk. Vaak zijn dit kleine kinderen en tieners die al wat vuurwerk hebben gekocht en dit graag willen uitproberen voordat de echte oudjaarsavond van start gaat. Als jij ook op tijd je vuurwerk wilt hebben kun je eens gaan kijken bij vuurwerk kopen Rotterdam. Hier verkopen ze heel veel verschillende soorten vuurwerk voor zowel klein als groot. Ook hier krijg je jouw vuurwerk een dag van te voren om te voorkomen dat je de straat op gaat en al vuurwerk gaat afsteken zonder dat dit eigenlijk mag. 

Een traditie

In Nederland is het een gewoonte in tijdens oud en nieuw zelf vuurwerk af te steken. Vaak begin je hier al op een jonge leeftijd mee, maar dan gebruik je natuurlijk ligt vuurwerk. Naarmate je ouder wordt ga je met steeds zwaarder vuurwerk spelen tijdens de dagen voor oud en nieuw. In Nederland kan je bij winkels zoals vuurwerk kopen Rotterdam gemakkelijk zelf dingen kopen om af te steken. In andere landen kijken mensen heel raar naar je als je zelf tijdens oud en nieuw vuurwerk gaat afsteken. Daar is het juist heel normaal dat de overheid op een grote locatie voor heel veel mensen een vuurwerkshow organiseert. 

Gebruik veiligheidsbrillen

Omdat je in Nederland zelf vuurwerk mag afsteken gebeuren er ook heel veel ongevallen. Je gaat misschien niet al te veilig om met vuurwerk kopen Rotterdam en hierdoor gaat het vaak mis. Zo ken je vast wel verhalen van mensen die verwond zijn doordat ze onveilig met vuurwerk zijn gaan spelen. Dit is een grote reden dat ze in Nederland willen beginnen met een vuurwerkverbod, dit houdt in dat je niet meer zelf vuurwerk mag afsteken. 

Nieuwe regels

Voorheen kon je drie dagen van te voren al bij een winkel vuurwerk kopen, tegenwoordig zijn de regels hierover strenger geworden. Je mag nu nog maar maximaal een dag van te voren je vuurwerk ophalen. Dit is jammer voor de mensen die al enkele dagen van te voren vuurwerk willen afsteken. Wel is dit fijn voor mensen die minder van vuurwerk houden, deze hebben nu niet al twee weken voordat oud en nieuw begint last van allemaal knallen in de wijk. Sommige mensen vinden het jammer dat je steeds minder mag doen met vuurwerk maar andere vinden dit juist geen probleem.