matras 90 x 200

Tips voor een goede nachtrust

Goed slapen is enorm belangrijk, zowel voor je gezondheid als voor je gemoedstoestand. Het is dus belangrijk dat je over de juiste kennis en materialen beschikt, zodat je een goede nachtrust hebt. Heb je bijvoorbeeld wel de juiste maat matras van 90 x 200 of steken je voeten nog over de rand? Hier volgen meer tips voor een goede nachtrust.

Tip 1: vermijd je telefoon

Je telefoon, tablet of computer geven licht. Dat wist je natuurlijk al. Maar wist je ook dat het soort licht dat deze beeldschermen uitstralen schadelijk kan zijn voor jouw nachtrust? Het licht waar het om gaat is blauw licht. Dit licht gaat houdt je lichaam tegen bij het maken van melatonine, een hormoon dat je nodig hebt om in slaap te vallen. Wanneer je dus tot vlak voordat je wilt gaan slapen op je telefoon zit, maak je niet genoeg melatonine aan, en val je moeilijker in slaap. Ga in plaats van je telefoon bijvoorbeeld een boek lezen, een spelletje doen of luister muziek.

matras 90 x 200

Tip 2: gebruik je bed alleen om te slapen

Het is belangrijk dat je je bed alleen gebruikt om te slapen. Op die manier associeert jouw lichaam het bed met tot rust komen en in slaap vallen. Wanneer je iedere dag ook werkt of gamet in bed, verdwijnt deze associatie. Dit kan ervoor zorgen dat je niet zo makkelijk in slaap valt wanneer je in bed ligt. Zorg dus dat je een andere plek hebt om te werken en te gamen en ga pas als je klaar bent om te gaan slapen in bed liggen.

Tip 3: ga uit bed als je niet kunt slapen

Wanneer je niet kunt slapen, helpt het niet om in bed te blijven liggen en te proberen. Dit zorgt alleen maar voor frustratie. Als je merkt dat je niet in slaap valt, ga dan uit bed en doe een rustige activiteit. Luister bijvoorbeeld naar muziek of lees een boek. Pak niet weer je telefoon erbij. Dit verstoort het proces alleen maar.