Museum Gelderland, het perfecte idee om een dagje vrij te nemen!

Wilt u uw kennis wat uitbreiden, bent u op vakantie in Gelderland of verveelt u zich? dan is Museum Gelderland wat u zoekt. In Gelderland zit het Lalique Museum, die zit gevestigd dichtbij het museum in Doetinchem of bij het museum Arnhem.

Wat is er te zien?

Het Lalique museum toont de kunstwerken van een Franse Kunstenaar die leefde in 1860 tot 1945. Zijn naam was René Lalique. René Lalique staat bekend om zijn glaswerken met heel veel detail en symbolen, die je op het eerste gezicht niet ziet. Lalique werd ook wel de Da Vinci genoemd van de glaswerken en juwelen. Museum Gelderland is daarom zeker een aanrader. Meer informatie kunt u vragen bij de gidsen in het museum die u er veel meer over kunt vertellen.

Waarom dit museum?

Of u nou van kunstliefhebber bent of helemaal niet, het is het perfecte dagje weg. u kunt het makkelijk combineren, want de stad Doesburg ligt bijna naast Doetinchem waar het museum Gelderland zich vestig. In Doesburg kunt u een heerlijke stadswandeling maken en u kunt op de site van museum Gelderland hotels in de buurt vinden om een heerlijke dag in rust af te sluiten.