Club Zero

De nieuwe trend: Een kijkje in de wereld van de alcoholvrije slijterij

Steeds meer mensen kiezen ervoor om minder of geen alcohol te drinken. Dit doen ze om verschillende redenen, zoals voor de gezondheid of gewoon omdat ze de effecten van alcohol niet prettig vinden. Maar dat betekent niet altijd dat ze de smaak van alcohol niet lekker vinden en willen soms nog wel een glaasje drinken, maar dan zonder alcohol. Voor die mensen is er een ideale uitkomst: alcoholvrije slijterijen. In dit artikel vertellen wij je over deze nieuwe trend.

Alcoholvrije slijterijen

Er zijn in Nederland steeds meer alcoholvrije slijterijen en online webshops waar je alcoholvrije drank koopt, bijvoorbeeld bij Club Zero. Steeds meer mensen willen namelijk kwalitatief lekkere non-alcoholische alternatieven. Bij alcoholvrije slijterijen vind je alcoholvrij bier, wijn, gin en cocktails. Het leuke van alcoholvrije slijterijen is dat je om persoonlijk advies kunt vragen over dranken die het beste bij jouw passen of bij de gelegenheid waar je wil drinken.

Ben je benieuwd naar welke alcoholvrije slijterijen er allemaal zijn? Lees dan snel verder, want die vind je allemaal hieronder.

Bekende alcoholvrije slijterijen 

De Alcoholvrije Brouwerij

Er zijn in Nederland een aantal bekende alcoholvrije slijterijen. Een bekende is De Alcoholvrije Brouwerij met een breed assortiment aan verschillende alcoholvrije bieren. Denk aan IPA’s, blond bier of weizen. Ze brouwen het bier op traditionele wijze, maar dan zonder alcohol. Je krijgt hierdoor de smaak van bier, maar dan zonder alcohol. 

Nix & Nix 

Een andere populaire alcoholvrije slijterij in Nederland Nix & Nix. Deze alcoholvrije slijterij zit op verschillende plekken in Nederland, waaronder in Amsterdam en Amersfoort. Bij deze alcoholvrije slijterij verkopen ze verschillende soorten alcoholvrije drank, zoals bier, wijn en sterke dranken. Ook in deze winkel krijg je een goed advies en krijg je de beste drank voor jouw persoonlijke voorkeur. 

Gall en Gall 0.0

De laatste plek waar je alcoholvrije alcohol koopt, is bij de 0.0 zone bij Gall & Gall. Deze zone in de winkel is speciaal ingericht voor lekkere non-alcoholische dranken. Je koopt hier lekkere wijnen of bubbels, speciaal voor iedere feestelijke gelegenheid. Ook hebben ze bij Gall & Gall alcoholvrije radlers, perfect voor een warme zomerdag. Ook bij de Gall & Gall vraag je om advies aan de echte kenners die hier werken.

Alcoholvrije slijterijen zijn een onmisbare trend voor mensen die geen alcohol willen of mogen drinken. Het is een trend die we alleen maar toejuichen en we hopen dat de keuzes voor non-alcoholische drankjes verder groeien bij slijterijen.